HTML

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Utolsó kommentek

2012.10.26. 21:29 Györök Bori

Ma nagyon jó napom volt, egy rötyögő izgága babaszagú lény bemászott az ágyamba és kérte hogy ölelgessem aztán bele súgta a fülembe, hogy Bobo (így hívnak az r- betű miatt amit ők nem tudnak kiejteni ) j'adore :)))
Kezdem magam egyre jobban itthon érezni, furcsa, hogy egy teljesen idegen hely elkezd az otthonává válni és kezdi belakni (a házat és a várost is :)) Egyre jobban beszélek franciául a gyerekekkel már egészen eltudok duruzsolgatni a dolgokról:) 
A suliban, vicces, hogy mindenkinek más nyelv van a fejében, több tanár is tanít, de ez nagyon jó mert több embertől  több féle szokást, vagy szókapcsot tanul az ember. (kicsit corvin rajzsuli filing )Vannak olyanok akik ugyanabból az országból jöttek ők egymás mellé ülnek általában, de csak azért, hogy segítsenek egymásnak, ha valahol lehetne klikkesedés az talán ez a csoport. de az hogy SENKI sem idevalósi az valahogy még jobban összeköt minket. Egyre kisebbnek érzem a világot pláne így hogy afrikától elkezdve török országon keresztül algériáig minden honnan van barátom (ha valahol érdemes kapcsolatokat teremteni akkor itt eléggé :D)Meg persze gyűjtöm a recepteket mert sokan szoktak ilyen helyi speckókat hozni (spanyol,olasz török, ukrán ) hahh az emberek azt hiszik eljöttem a világvégére (2 óra repülő út) közben a többiek keresztül repülték az egész földet.
van egy föld térkép a terembe meg zászlók a szüneteink nagy részét ez előtt töltjük és mindenki igyekszik mesélni a saját kultúrájáról megmutogatja a zászlaját stb (hm hát magyar ország, aki nem európai hanem más kontinensről jött hogy ez ekkora? és ez nektek egy ország?)
ma az órán már nem nagyon jutottak eszembe magyarul a szavak és azon vettem észre magam hogy a szótárba is csak angolról fordítok franciára (az egyik, de csak az egyik tanárom picit beszél angolul) mi előtt valaki azt gondolná hogy ez milyen nehéz .Mellettem ül Bangó Margó arab változata( de tényleg) hát az ő füzete elég cuki ahogy a kis arab betűivel balról jobbra nyomul...  (nehéz az élet). Mindenki nagyon közvetlen és az egész hangulat jó, öröm oda menni:)
Pláne, hogy minden terem más színű :D mi a türkiz kékben vagyunk :) 
Most egész franciaorszgában esik az eső, de még az esőnek is más szaga van :D 
Vettem magazinokat, a magyarokkal össze se lehet hasonlítani :)meg rajzolós cuccokat, nem volt jó ötlet tegnap hajnali 1-ig rajzolgatni, de délután bepótoltam :D
 Most egy francia mesefilmet nézek a kandalló mellett és innen puszilok mindenkit :) <3

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bo-pair.blog.hu/api/trackback/id/tr584872165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása